Boomers gaan los op social media: ‘Wie is Joost Klein? Nog nooit van gehoord!’

Joost Klein

Op maandag kwam het nieuws naar buiten dat Joost Klein Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival in Zweden. Er zijn veel verschillende reacties op dit nieuws. De reacties variëren van “Wie is Joost Klein?” tot mensen die enthousiast reageren. Daarom is het tijd om deze zanger eens onder de loep te nemen: wie is Joost Klein eigenlijk?

Muzikale droom van Joost Klein

Joost Klein, bij velen bekend als Joost, staat te popelen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De AVROTROS maakte zijn uitverkiezing maandagochtend bekend. Joost liet via social media en zelfs tijdens zijn deelname aan De Slimste Mens België weten dat hij graag naar het Songfestival wilde. Onder andere The Jordan, Bankzitters, April Darby en Numidia waren eveneens kanshebbers.

Van Youtuber ‘EenhoornJoost’ naar internationaal succes

De zanger is geboren in 1997 in Britsum, een plaats vlakbij Leeuwarden. Hij heeft een opmerkelijke weg naar succes afgelegd. Op 10-jarige leeftijd begon hij zijn creatieve reis op YouTube als ‘EenhoornJoost’, met vlogs en sketches. Zijn focus verschoof later naar muziek, waarbij hij in 2017 en 2018 kort bij hiphop-label Top Notch stond voordat hij zijn eigen label startte. Zijn debuutalbum ‘Albino’ en samenwerkingen met artiesten als rapper Donnie volgden. Zijn optredens op festivals als Lowlands, Pinkpop, en de Zwarte Cross staan bekend om hun feestelijke karakter. Hij mixt verschillende genres, van rap en hiphop tot pop en rock, en heeft hits als ‘Wachtmuziek’, ‘Scandinavian Boy’, en ‘Friesenjung’ op zijn naam staan.

Jongste solodeelnemer voor Nederland

Op 26-jarige leeftijd mag Joost Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Zijn deelname wordt door velen, waaronder bekende Nederlanders zoals Bram Krikke en Kraantje Pappie, toegejuicht. Zelf beschrijft de zanger het als “een droom die uitkomt”. Het nummer waarmee hij zal schitteren op het internationale podium is nog niet bekend. Zijn bijdrage wordt gezien als een mogelijke hit in Europa, wat de selectiecommissie overtuigde. Fans ondersteunden dit enthousiasme met een petitie op NPO 3FM, die door tienduizenden mensen werd ondertekend. En toch reageert niet iedereen enthousiast, zoals te lezen is op X.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *