Gerard Joling haalt uit naar Sophie Hilbrand: ‘Geen frisse vrouw’

Gerard Joling

Gerard Joling heeft opnieuw voor opschudding gezorgd door kritiek te uiten op presentatrice Sophie Hilbrand. In een recente aflevering van Vandaag Inside noemde de zanger haar ‘geen frisse vrouw’ en ging zelfs zo ver om haar als ‘een beetje smoezelig’ te bestempelen.

Gerard Joling steekt mening niet onder stoelen of banken

Het gaat in de aflevering van Vandaag Inside over de talkshow Khalid & Sophie. Over presentator Khalid Kasem zegt hij dat het ‘geen slechte presentator’ is, maar over duo-presentatrice Sophie Hilbrand is hij wat minder te spreken.  “Die vind ik een beetje stoffig, een beetje smoezelig. Oei, dat had ik weer niet mogen zeggen natuurlijk”, zei de zanger in het programma. “Ik vind haar geen frisse vrouw om naar te kijken. Ja, het spijt me. Maar ik ben alweer te ver gegaan. O, jongens, ik krijg een belletje van het management of ik wil stoppen…” Dit is namelijk niet de eerste keer dat de zanger uit Aalsmeer zijn ongezouten mening geeft over het uiterlijk van een bekend persoon. Eerder dit jaar haalde hij ook al uit naar Ruud de Wild, die woest reageerde op de onverwachte kritiek. De zanger noemde de radiopresentator “zeer onfris om naar te kijken”.

Kritiek en gecancelde show

Zo heeft het er vaker toe geleid dat de mening van de zanger leidde tot dingen die gecanceld werd werden, wat ook tijdens zijn optreden bij Vandaag Inside ter sprake kwam. Zo uitte Özcan Akyol, een van de tafelheren bij Vandaag Inside, eerder al kritiek op de zanger via zijn columns. Daar werd Joling in de uitzending hard mee geconfronteerd. Hij had het niet makkelijk deze aflevering: ook kwam zijn gecancelde show ter sprake. Het programma, genaamd ‘Gerard en de Buitenlanders’, behandelde onderwerpen rond mensen met een migratieachtergrond. Hoewel Joling enthousiast was over de vijf van de zes opgenomen afleveringen, mocht hij er volgens RTL niet meer over praten. Volgens Özcan Akyol was de reden hiervoor dat er destijds een rel gaande was. Joling stond erop dat het programma ‘mooie televisie’ was, maar RTL durfde het niet uit te zenden vanwege vermeend gevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *