Gerard Joling kraakt Joost Klein helemaal af: ‘Weer een clown naar het Songfestival’

Joost Klein

Deze week werd bekend dat de keuze is gevallen op zanger Joost Klein voor het Songfestival en daar vinden heel wat oud-deelnemers wat van. Gerard Joling is een van de zangers die heeft mogen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Hij uit vanuit deze ervaring zijn ontevredenheid over de keuze van de opvallende zanger als Nederlandse inzending voor het aankomende Songfestival. Joling haalde  destijds de negende plaats behaalde. Hij lijkt geen fan van experimentele artiesten, wellicht vanwege zijn eigen ervaring met het Songfestival.

Joost Klein naar het Songfestival

In 1988 kreeg Gerard Joling de eer Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Dublin. Tijdens de generale repetitie haalde hij de hoge laatste noot van het nummer ‘Shangri-la’, maar bij het uiteindelijke optreden zong hij de noot een octaaf lager. Dit besluit nam hij na een klus in Nederland, waar hij ziek van terugkeerde. Ondanks deze verprutste noot eindigde de zanger op de negende plaats, en bewees hij zichzelf als een waardig artiest. En daarom denkt hij wellicht wel dat de nieuwste inzending voor Nederland het niet redt met zijn vaardigheden.

Flinke sneer naar de inzending van dit jaar

Gerard werd namelijk gevraagd naar zijn professionele opinie over onze recente inzending en heeft weinig positiefs te zeggen. Hij beschrijft de Friese artiest als een circusartiest en een clown. Joling lijkt niet onder de indruk van Kleins prestaties, ondanks dat de rapper en hardstyle-artiest naar verluidt de Ziggo Dome meerdere keren heeft uitverkocht.

Zoals we Geer kennen, draait hij niet om de hete brij heen als hij zijn ongezouten mening geeft over de inzending. Hij benoemt dat het uiterlijk en de verkoopcijfers niet per se getuigen van muzikaal talent. “Het lijkt me een vriendelijk ventje, maar dat zegt niks over zijn talent.zegt hij over de inzending van 2023 in het programma Vandaag Inside.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *