Gijzeling gaande in café Petticoat in Ede: Man dreigt met explosieven, scherpschutters ingezet

Café Petticoat gijzeling Ede

Een grootschalige politieactie heeft het centrum van Ede in rep en roer gezet, met 150 ontruimde woningen en stilgelegd treinverkeer tot gevolg. De actie draait om een individu dat volgens de autoriteiten een bedreiging vormt voor zichzelf en anderen. De politie weigert details vrij te geven over de gewapende status of locatie van de persoon, maar benadrukt dat er een potentieel gevaarlijke situatie is waar ze onderzoek naar doen. De melding kwam vroeg in de ochtend binnen bij Café Petticoat aan de Nieuwe Stationsstraat.

Bewoners van geëvacueerde huizen worden opgevangen in het gemeentehuis aan de Bergstraat, terwijl de politie en hulpdiensten massaal aanwezig zijn in het centrum. Er is echter geen duidelijkheid over de aard van het incident. Mensen worden dringend geadviseerd om weg te blijven uit het gebied en niet te proberen de situatie te bekijken, aldus de politie.

Ondertussen wordt het Museumplein in Ede ook getroffen door een politieoperatie, zij het om andere redenen. Een persoon die als een gevaar voor de omgeving wordt beschouwd, heeft de aandacht van de politie getrokken, hoewel verdere details ontbreken. Scherpschutters zijn ingezet en de Dienst Speciale Interventies (DSI) is ter plaatse. De politie ontving de melding van het incident bij Café Petticoat, wat leidde tot een grootschalige politieaanwezigheid in het gebied.

Volgens sommige bronnen zou het gaan om een gijzeling in Café Petticoat, waarbij een gewapende man dreigt met explosieven. Echter, de politie bevestigt alleen dat het om een persoon gaat die mogelijk een gevaar vormt. De situatie wordt ernstig genomen, met ruim 150 ontruimde woningen en verstoorde treindiensten tussen Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen. De politie heeft gespecialiseerde teams, de mobiele eenheid en een onderhandelaar ingezet voor deze operatie.

Eén gedachte over “Gijzeling gaande in café Petticoat in Ede: Man dreigt met explosieven, scherpschutters ingezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *