Kijkers ‘The Passion’ geshockeerd als ineens Nicol Kremers in beeld verschijnt als Barabas

Nicol Kremers The Passion

In het recente uitvoering van The Passion, naast de bekende gezichten zoals William Spaaij (Jezus) en Angela Schijf (Maria), schitterde ook Nicol Kremers als Barabbas. De voormalige partner van Peter Gillis, vooral bekend vanwege haar rol in reality-tv, vertolkte de rol van de gevangene die in plaats van Jezus werd vrijgelaten. Ondanks haar minimale aanwezigheid, slechts een paar minuten op het scherm, zonder enige dialoog maar slechts één handeling waarbij ze een klodder spuugde voordat ze het podium verliet, wist ze de aandacht van het publiek te trekken. Op sociale media, vooral op X, reageerden kijkers enthousiast en verrast: “Hier werd ik echt foxwild van!”

De deelname aan The Passion leverde gemengde reacties op voor twee andere deelnemers. Verteller Kluun werd geconfronteerd met veel kritiek op sociale media, terwijl rapper Keizer juist de harten van het publiek veroverde. Dit illustreert de uiteenlopende reacties die deelnemers aan het evenement kunnen ontvangen.

The Passion is een jaarlijks terugkerend Nederlands evenement dat het lijden en sterven van Jezus Christus belicht. Het wordt gehouden op Witte Donderdag en live uitgezonden op televisie, met radio-uitzendingen vanaf 2015. De rol van Barabbas wordt meestal toegewezen aan een persoon die het voorgaande jaar in opspraak is geraakt. Nicol Kremers, met haar achtergrond in de media en publieke belangstelling, paste perfect in deze rol. Haar prestatie als Barabbas werd geprezen door kijkers, die haar acteerwerk roemden en zelfs vergeleken met gerenommeerde acteurs als Carice van Houten.

Naast Kremers en de eerder genoemde hoofdrolspelers, waren ook cabaretier Steven Brunswijk en actrice Tamara Brinkman te zien als discipelen. Deze mix van bekende namen uit verschillende sectoren van entertainment benadrukt de diversiteit en aantrekkingskracht van The Passion als cultureel evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *