Linkse NPO-presentator Khalid Kasem blijkt ware huisjesmelker te zijn: ‘Links lullen, rechts vullen’

Khalid Kasem

Critici bekritiseren vaak het zogenaamde hypocriete gedrag van publieke figuren. Khalid Kasem, boegbeeld van de links-progressieve talkshow Khalid & Sophie op BNNVARA, ontkomt niet aan dit verwijt. De journalist Rob Vuurens van de gossipsite BekendeBuren onthulde dat de voormalig advocaat niet alleen multimiljonair is, maar ook een aanzienlijke vastgoedportefeuille beheert. Hoewel hij op televisie een linkse houding lijkt te hebben, wordt hij nu beschuldigd van ‘links lullen, rechts vullen’.

Khalid Kasem blijkt een pandjesbaas

Khalid Kasem blijkt volgens BekendeBuren een succesvolle pandjesbaas te zijn, met in totaal acht panden op zijn naam. Eén van deze eigendommen bevindt zich in Amstelveen, terwijl de overige zeven in Amsterdam zijn gevestigd. Het meest recente pand, aangeschaft in 2021 voor 650.000 euro in Badhoevedorp, draagt bij aan zijn groeiende vastgoedimperium.

Tussen 2010 en 2021 investeerde de presentator ongeveer 1,6 miljoen euro in zijn vastgoedportefeuille. De geschatte waarde van zijn vastgoed bedraagt momenteel rond de drie miljoen euro, wat resulteert in een overwaarde van circa 1,4 miljoen euro. Hoewel er zo’n 2,1 miljoen euro aan hypotheken is ingeschreven, blijft onduidelijk in hoeverre Kasem dit bedrag daadwerkelijk heeft opgenomen. BekendeBuren suggereert dat hij mogelijk slechts een deel van zijn verhuurpanden heeft gefinancierd.

Toekomstige uitdagingen voor Khalid

Khalid Kasem lijkt zijn vastgoedportefeuille te hebben opgebouwd vóór de plannen van minister Hugo de Jonge om de middenhuur te reguleren. Als deze plannen doorgaan, kunnen verhuurders zoals Kasem geconfronteerd worden met beperkingen op de huurprijs, wat de investeringsmogelijkheden kan beïnvloeden. Ondanks de kritiek en het mogelijke spanningsveld tussen zijn publieke en private leven, staat vast dat Khalid Kasem er financieel comfortabel bij zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *