Marco Schuitmaker belachelijk gemaakt bij Khalid & Sophie? ‘Typisch grachtengordel-TV’

Marco Schuitmaker

Tijdens een aflevering van Khalid & Sophie werd volkszanger Marco Schuitmaker uitgenodigd om zijn hit ‘De Engelbewaarder’ te zingen. Deze hit heeft namelijk een plek in de Top 2000 weten te bemachtigen. Volgens critici wijst dit op een poging van het programma om af te stappen van het links-elitaire en grachtengordel-imago. Niet iedereen vindt het zuivere koek van Khalid & Sophie.

Critici: Marco Schuitmaker uitgelachen

Tijdens de uitzending zong Marco Schuitmaker zijn grote hit. Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp deelde haar ongenoegen op haar analysekanaal en plaatste een screenshot waarop een lachende Sophie Hilbrand te zien is terwijl Marco zingt. Nijkamp interpreteert dit als dedain en omschrijft het als een typisch voorbeeld van de grachtengordelmentaliteit. Ze benadrukt dat het nummer “De Engelbewaarder” geen guilty pleasure is, maar gewoon een mooi nummer.

Khalid & Sophie naar de late avond

Tina Nijkamp uitte niet alleen kritiek op het uitnodigen van Marco Schuitmaker, maar ook op de keuze om Khalid & Sophie op de late avond te programmeren, waardoor Op1 moet wijken. Ze vindt het een vreemde keuze, gezien de minder goede kijkcijfers en het als elitair beschouwde imago van het programma. Nijkamp raadt het programma dan ook aan om iets minder Connie Palmen te doen en meer te denken in de richting van De Zeven Zussen. Ook Beau van Erven Dorens deelt zijn visie hierop en ziet de afwezigheid van wisselende presentatoren als een voordeel voor de NPO. Tina Nijkamp is echter van mening dat het succes van het programma afhangt van een breder scala aan onderwerpen dat aansluit bij het Nederlandse publiek. De discussie over de koers van Khalid & Sophie lijkt nog niet ten einde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Khalid & Sophie (@khalidensophie)

Eén gedachte over “Marco Schuitmaker belachelijk gemaakt bij Khalid & Sophie? ‘Typisch grachtengordel-TV’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *