Matthijs van Nieuwkerk keert vanaf 1 januari terug op televisie en tekent voor vier jaar bij RTL

Matthijs van Nieuwkerk (63) heeft zijn keuze gemaakt: hij stapt over naar RTL. De geruchten zijn bevestigd door bronnen die melden dat de bekende presentator zich voor de komende vier jaar aan de commerciƫle zender zal verbinden. Het contract treedt in werking op 1 januari 2024.

Matthijs van Nieuwkerk vanaf april op televisie te zien

Bij RTL zal Van Nieuwkerk onder andere een programma presenteren waarin hij op zondagen terugblikt op de gebeurtenissen van de afgelopen week. Deze show, die gepland staat om in april volgend jaar van start te gaan, zal worden gekenmerkt door een combinatie van inhoud en muziek.

De overstap naar RTL volgt op het verbreken van de banden tussen Van Nieuwkerk en zijn voormalige werkgever BNNVARA in november 2022. Aanleiding hiervoor was een artikel in de Volkskrant waarin hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn tijd bij De Wereld Draait Door. Het gebrek aan steun vanuit BNNVARA leidde tot het besluit om de samenwerking te beƫindigen. In een verklaring gaf Van Nieuwkerk aan dat het openlijke twijfelen aan zijn oprechtheid door zijn werkgever verdere samenwerking onmogelijk maakte. In een interview met NRC betuigde Van Nieuwkerk spijt over zijn gedrag.

Grensoverschrijdend gedrag

Een speciale commissie, onder leiding van oud-minister Martijn van Rijn, heeft een onderzoek ingesteld naar de misstanden en werkcultuur bij de NPO, waaronder “De Wereld Draait Door”. Dit onderzoek wordt in januari 2024 afgerond. Gedurende deze periode werd er veel gespeculeerd over de toekomst van Van Nieuwkerk. Onder andere Omroep Max-directeur Jan Slagter toonde openlijk interesse in Van Nieuwkerk, evenals Talpa. Uiteindelijk heeft Van Nieuwkerk besloten om zich bij RTL aan te sluiten.

Naast “De Wereld Draait Door” heeft Van Nieuwkerk bij de NPO ook programma’s als “Matthijs gaat door”, “Chansons” (met Rob Kemps) en “The Connection” gepresenteerd. Bij “The Connection” werd hij vervangen door Patrick Lodiers. terwijl Herman van der Zandt hem verving bij “Top 2000 a go go” en dit jaar wordt de show gepresenteerd door Diederik Ebbinge.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AD.nl (@ad_nl)

EĆ©n gedachte over “Matthijs van Nieuwkerk keert vanaf 1 januari terug op televisie en tekent voor vier jaar bij RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *