Matthijs van Nieuwkerk moet bij RTL speciaal contract tekenen om pestgedrag te voorkomen

Matthijs van Nieuwkerk

Voormalig DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk zal vanaf 1 januari in dienst treden bij RTL. Volgens de aangekondigde plannen zal hij daar bij aanvang een ‘code of conduct‘ zal ondertekenen. Deze gedragscode, opgesteld door RTL, bevat duidelijke richtlijnen die elke vorm van pestgedrag of discriminatie ten strengste verbieden. Een woordvoerder van RTL bevestigt dat deze regels van toepassing zullen zijn op alle medewerkers van de zender. Daarnaast wordt benadrukt dat bij overtredingen krachtig zal worden ingegrepen.

Vertrek bij NPO en onderzoek naar werkcultuur

Van Nieuwkerk verliet eind 2022 de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) te midden van meldingen over een ongunstige werksfeer bij het programma DWDD. Deze berichten leidden tot de instelling van een onderzoekscommissie onder leiding van Martin van Rijn, die naar verwachting eind januari de resultaten zal presenteren. Het is overigens zo dat commerciële zenders, inclusief RTL, geen deel uitmaken van dit specifieke onderzoek.

Matthijs van Nieuwkerk krijgt te maken met gedragsregels

In een verklaring benadrukt een woordvoerder van RTL dat de gedragsregels met betrekking tot samenwerking en het scheppen van een veilige werkomgeving van toepassing zijn op iedereen die voor de zender werkt. Bovendien kondigt de woordvoerder aan dat er na de lancering van het programma met Matthijs gesprekken zullen plaatsvinden. Deze gesprekken maken deel uit van het reguliere contact dat RTL onderhoudt met al hun presentatoren. De zender onderstreept hiermee hun inzet voor een positieve werkcultuur, waarin een veilige en respectvolle omgeving voor alle medewerkers centraal staat.

De getroffen maatregelen weerspiegelen de proactieve aanpak van RTL om ethische normen en positieve werkomstandigheden te waarborgen. Daarnaast markeren ze een significante stap in de richting van een gezonde en inclusieve werkomgeving.

2 gedachten over “Matthijs van Nieuwkerk moet bij RTL speciaal contract tekenen om pestgedrag te voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *