Mia Nicolai: ‘Media ging veel te ver in hun kritiek, Songfestival-optreden was gewoon goed’

Mia Nicolai

Mia Nicolai (27) en haar songfestivalpartner Dion Cooper (30) kregen aan het begin van dit jaar veel kritiek na mislukte optredens in Madrid en Amsterdam voorafgaand aan het Eurovisiesongfestival. Het duo werd wekenlang bespot in de media, wat Nicolai als zeer pijnlijk ervoer. Ze benadrukt dat de conclusie dat ze niet konden zingen, te vroeg werd getrokken en soms te ver ging.

Gebrek aan voorbereiding en ondersteuning

Nicolai deelt de mening van AVROTROS dat de voorbereiding anders had moeten verlopen. Ze werd nooit gevraagd of ze met in-ears kon zingen en er was geen vertegenwoordiger van de omroep die haar voorafgaand aan de optredens kwam bekijken. Nicolai stelt dat extra training in de maanden ervoor hen had kunnen helpen. Ze vindt het absurd dat ze voor het eerst haar liedje voor een publiek van bijna vijfduizend mensen zong in Madrid en benadrukt dat een geleidelijke opbouw beter was geweest.

Stressvolle periode voor Mia Nicolai

De kritiek zorgde voor een stressvolle periode voor Nicolai, die copingstrategie├źn ontwikkelde, waaronder koude douches, ademhalingsoefeningen en meditatie. Ze hield ook een boekje met kinderfoto’s bij om zichzelf te herinneren aan het onbezorgde plezier in optreden. Hoewel Nicolai goed op weg is om terug te keren naar dat punt, heeft ze nog steeds geen behoefte om haar eigen optredens terug te zien. Ze kijkt vooruit en is vastbesloten door te gaan.

Dit nieuws komt op het moment dat de artiest die Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Zweden is aangekondigd. Voor Nicolai is het een passend moment om terug te blikken op haar eigen uitdagende songfestivalavontuur van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *