Mia Nicolai na bizar slecht Songfestivaloptreden: ‘Het was gewoon goed’

Mia Nicolai

Mia Nicolai, de 27-jarige Nederlandse zangeres, blikt terug op haar deelname aan het Eurovisie Songfestival en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken. Ondanks niet altijd zuivere repetities met haar zangpartner Dion Cooper, beschrijft de Songfestivaldeelneemster de halve finale als “gewoon goed”. In gesprek met Op1 deelt ze haar ervaring en kijkt ze terug op de emotionele achtbaan.

Mia Nicolai kijkt positief terug ondanks heftige kritiek

Nicolai kijkt positief en trots terug op haar avontuur in Liverpool, waar ze veel heeft geleerd. Ondanks dat ze tijdens haar deelname geconfronteerd werd met heel veel kritiek op sociale media. Zo doken er, voorafgaand aan het Songfestival, beelden op van een niet zo zuiver optreden van hun nummer Burning Daylight. Dit zorgde voor veel negatieve reacties vanuit Nederland en hun zangkunsten werden betwijfeld. Nicolai denkt daar anders over. „Toen het eenmaal in Liverpool was, was het gewoon goed. Ik denk dat we heel erg pech hadden met de stukjes daarvoor.” De heftige reacties, zoals doodsverwensingen en oproepen om zelfmoord te plegen, lieten haar echter niet onberoerd. Nicolai voelde zich bedreigd en nam de beslissing om de commentaren uit te schakelen.

Fouten in het selectieproces voor het Songfestival

Het Eurovisie Songfestival kende enige controverse, met AVROTROS die fouten toegaf in het selectieproces. Jan Smit, oorspronkelijk betrokken bij de selectie, was fel tegen de keuze voor Mia en Dion. Om herhaling van zulke fouten te voorkomen, is er een nieuwe commissievoorzitter benoemd. Hoewel de vertegenwoordiging van Nederland in 2024 nog niet bekend is, is er hoop voor de toekomst om een plek in de finale te bemachtigen. Sterker nog: er is al een selectie van drie zangeressen gemaakt.

Eén gedachte over “Mia Nicolai na bizar slecht Songfestivaloptreden: ‘Het was gewoon goed’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *