Na André Hazes verkopen ook de mannen van Vandaag Inside hun tickets via veilingsites

Vandaag Inside

In navolging van André Hazes jr., die Ahoy niet wist te vullen zonder de hulp van VakantieVeilingen, lijken nu ook de mannen van Vandaag Inside moeite te hebben om de Ziggo Dome tot de nok toe te krijgen. De eens zo enthousiaste eventgangers lijken nu evenementenmoe te zijn, blijkt uit de geringe animo voor kaartjes van Vandaag Inside Live.

Na het afschaffen van alle coronamaatregelen was er even geen houden meer aan, maar nu lijkt het enthousiasme tanende. Het Ahoy-feestje van André Hazes jr. kon slechts op interesse rekenen wanneer kaartjes voor een schamele 5 euro te verkrijgen waren via VakantieVeilingen. En nu volgt de Ziggo-avond van Vandaag Inside hetzelfde pad.

Spotprijzen voor Vandaag Inside in de Ziggo Dome

Voor een habbekrats kunnen geïnteresseerden nu kaartjes scoren voor Vandaag Inside Live, dat volgende week zondag plaatsvindt in de Amsterdamse concerthal. Opvallend genoeg staan ook de reguliere verkoopkanalen open, waar kaartjes voor maar liefst 75 euro per stuk verkrijgbaar zijn. Volgens media-expert Victor Vlam is een derde van de zaal nog beschikbaar. Een zorgelijk signaal, want ook André Hazes gebruikte VakantieVeilingen om kaartjes te slijten voor zijn concert in Ahoy.

Victor Vlam begrijpt de keuze van Vandaag Inside om de kaartjes in de uitverkoop te gooien. “Het zou nog vervelender zijn als een derde van de zaal werkelijk leeg is, dat komt altijd een beetje gênant over.” Echter, voor degenen die de volle mep hebben betaald, voelt dit wellicht onrechtvaardig. Kaartjes op VakantieVeilingen gaan voor slechts 10 euro over de digitale toonbank, terwijl dezelfde kaartjes via officiële kanalen tot wel 100 of 150 euro kosten.

Te hoge prijzen ontmoedigen bezoekers

Volgens Victor zijn de reguliere prijzen simpelweg te hoog. “Voor 70 of 75 euro zit je bijna achteraan, en dat vinden veel mensen te veel geld.” Met bijkomende kosten zoals parkeer- en eetkosten, kan een avondje Vandaag Inside voor twee personen al snel oplopen tot 250 euro. Dit acht Victor te duur voor de beoogde doelgroep. Co-host Lars Duursma voegt toe: “Waarom zou je zoveel geld betalen voor een drie weken van tevoren opgenomen show in de Ziggo Dome als de normale uitzending gratis is en waarschijnlijk nog leuker?”

De kaartjesverkoop voor Vandaag Inside Live lijkt te stagneren, en de inzet van VakantieVeilingen doet vermoeden dat er moeite is om de Ziggo Dome te vullen tegen reguliere prijzen. Met de groeiende weerstand tegen hoge toegangsprijzen en de beschikbaarheid van alternatieven, staat de entertainmentindustrie voor de uitdaging om evenementen aantrekkelijk te houden voor een breed publiek.

Screenshot www.vakantieveilingen.nl

Eén gedachte over “Na André Hazes verkopen ook de mannen van Vandaag Inside hun tickets via veilingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *