Nederland stuurt Joost Klein naar het Songfestival in Zweden

Joost Klein

Joost Klein, een 26-jarige Friese artiest en kunstenaar, zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden. In een spannende onthulling heeft AVROTROS dat maandagochtend bekendgemaakt. De selectiecommissie, bestaande uit bekende persoonlijkheden zoals Twan van de Nieuwenhuijzen, Carolien Borgers, en Jacqueline Govaert, koos Joost uit maar liefst 613 inzendingen.

Joost Klein: “Een droom die uitkomt”

De zanger reageerde enthousiast op het nieuws. Echter is de Friese artiest nog niet bij iedereen bekend. Hij geeft energieke optredens en heeft een muzikale veelzijdigheid in zich. Hij noemde zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival “een droom die uitkomt”. De artiest, die eerder al uitverkochte concerten gaf in AFAS Live en populair is in het buitenland, staat bekend om nummers als ‘Wachtmuziek’, ‘Ome Robert’, en ‘Scandinavian Boy’.

Grootste hitpotentie volgens de selectiecommissie

Volgens Twan van de Nieuwenhuijzen, de voorzitter van de selectiecommissie, heeft de Friese kunstenaar met zijn inzending de ‘grootste hitpotentie’. Hij benadrukte de combinatie van feest en nostalgie, en gelooft dat de kunstenaar met zijn creativiteit een geweldige act zal neerzetten die Nederland en Europa positief zal verrassen. Dit jaar werden de laatste vijf kanshebbers gevraagd om hun inzending live te zingen voor de commissie. Dat is een nieuwe stap in het selectieproces. De geselecteerde artiest volgt met zijn deelname Mia Nicolai en Dion Cooper op. Deze twee artiesten ondervonden vorig jaar nog problemen bij hun liveoptredens. Het Eurovisie Songfestival 2023 vindt plaats in Malmö, met de halve finales op 7 en 9 mei en de grote finale op 11 mei. Bekijk hieronder de beelden, waarin de zanger het goede nieuws te horen kreeg:

6 gedachten over “Nederland stuurt Joost Klein naar het Songfestival in Zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *