Dak van zwembad stort naar beneden op vakantiepark van Peter Gillis

News
maandag, 15 juli 2024 om 13:13
peter gillis zwembad de berckt
Afgelopen vrijdag stortte het dak van het zwembad van vakantiepark De Berckt in Baarlo in elkaar. Op het moment van het ongeval was het zwembad gesloten en waren er geen parkgasten binnen. Wel is het ongeluk gefilmd door iemand die op dat moment wél binnen aanwezig was. Waarschijnlijk was dit iemand die een kijkje kwam nemen om het mogelijke instortingsgevaar te beoordelen.
Dankzij de forse regenval van afgelopen vrijdag zou het zwembad rond twee uur 's middags de deuren gesloten hebben. Op de beelden is dan ook goed te zien dat het dak al aardig beschadigd is geraakt en op punt van instorten staat.  De filmer kan uiteindelijk nog maar net op tijd wegkomen als duidelijk wordt dat het dak naar beneden begint te storten.
Vakantiepark De Berckt is onderdeel van de Oostappen Groep en daarmee in handen van televisiepersoonlijkheid Peter Gillis. De Massa is Kassa-ster is al langere tijd bezig om het park te verpatsen maar heeft het nog altijd onder zijn naam in beheer staan.
Eerder kwam het vakantiepark al in het nieuws vanwege een dwangsom van 1 miljoen euro wegens illegale arbeidsmigranten. Bovendien werd na een bedrijfsintegriteitsonderzoek afgelopen oktober de horecavergunning al ingetrokken. Kortom, één grote catastrofe voor Peterje!