Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer per direct sluiten: ‘Criminele activiteiten’

Peter Gillis Prinsenmeer

Realityster en miljonair Peter Gillis staat voor een zware tegenvaller, want zijn belangrijkste recreatiepark, Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, moet onmiddellijk de deuren sluiten. De gemeente heeft alle benodigde vergunningen ingetrokken vanwege het ‘ernstige gevaar’ dat Gillis deze zou misbruiken voor criminele doeleinden. Peter Gillis reageert teleurgesteld op het besluit.

Vakantiepark Prinsenmeer gaat op slot

Voor het eerst gaat een vakantiepark van Peter Gillis volledig op slot, nadat eerder al horecavergunningen werden ingetrokken en een nieuw park in Valkenburg nooit opende. In Ommel worden zowel de horeca- als milieuvergunning ingetrokken, maar het ontbreken van een exploitatievergunning heeft de grootste impact. Dit komt door nieuwe regels die de gemeente Asten vorig jaar invoerde, waardoor Gillis ook voor Prinsenmeer een vergunning moest aanvragen en een zogeheten Bibob-toets moest doorstaan. Peter Gillis slaagde niet voor deze toets, waarbij wordt gekeken naar het risico op misbruik voor witwassen of criminele activiteiten.

De weigering van de vergunningaanvraag kan mogelijk verband houden met een langlopend Fiod-onderzoek waarin Gillis wordt verdacht van belastingfraude. Vijf burgemeesters hadden al eerder aangegeven klaar te zijn met Gillis vanwege zijn vermeende systematische overtredingen van regels.

Gevolgen voor Peter Gillis

Het besluit van de gemeente Asten heeft niet alleen gevolgen voor Gillis, maar ook voor de bezoekers. Alle recreanten moeten voor aanstaande zaterdag vertrekken, inclusief degenen die illegaal op het park wonen. De vaste bewoners krijgen echter een extra maand om een nieuwe plek te vinden.  Aangezien zij al in oktober werden gewaarschuwd voor hun illegale verblijf.

Met Prinsenmeer op slot stort het imperium van Gillis langzaam in. Vier andere gemeenten dreigen ook exploitatievergunningen van Gillis te eisen, wat de verwachting versterkt dat zijn parken uiteindelijk ook daar op slot zullen gaan als hij niet slaagt voor de Bibob-toets.

2 gedachten over “Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer per direct sluiten: ‘Criminele activiteiten’

  1. Ze moeten dat gemeentehuis sluiten en die niksnutten die daar zitten naar huis sturen hard werkende mensen mogen niks verdienen in dit kut land . Wordt tijd dat Geert Wilders eens orde op zaken gaat stellen Peter hoop dat je het er niet bij laat zitten en die overheid helemaal uitkleed in plaats van andersom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *