Quincy Promes heeft het loodzwaar in gevangenis Dubai: ‘Kaalgeschoren in cel met 20 anderen’

Quincy Promes

Quincy Promes ondergaat momenteel een moeilijke tijd in de gevangenis van Dubai, zoals beschreven door misdaadverslaggever John van den Heuvel in een uitgebreid artikel in De Telegraaf. Als de 32-jarige voetballer van Spartak Moskou in afwachting is van mogelijke uitlevering aan Nederland, bevindt hij zich in Al Aweer, waar de omstandigheden verre van comfortabel zijn.

Promes deelt een zespersoonscel en slaapt op een van de drie tweepersoonsstapelbedden, terwijl tien tot twintig medegevangenen op de grond slapen, zoals Van den Heuvel meldt. Overdag mag hij de cel verlaten om televisie te kijken, maar er is geen verdere vorm van ontspanning of recreatie. Bovendien ontvangt hij geen voorkeursbehandeling en is hij onderworpen aan de strengheid van het regime.

Het eten is eentonig en mist groenten en fruit, terwijl de omgeving gekenmerkt wordt door kou en lawaai van airconditioners. Promes bevindt zich te midden van ernstige veiligheidsproblemen, waaronder aanrandingen en een gebrek aan bewakers op zijn afdeling. De meerderheid van zijn medegevangenen is van Pakistaanse, Egyptische of Indische afkomst en kampt met verslaving, zonder zich bewust te zijn van de bekendheid van hun celgenoot.

Promes heeft naar verluidt de hoop gevestigd op uitlevering aan Rusland om zijn Nederlandse straf voorlopig te ontlopen. Op dit moment is het onduidelijk wanneer of onder welke omstandigheden hij het gevangeniscomplex in Dubai zal verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *