Radio 538: ‘Eén van deze drie zangeressen vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival!’

kanshebbers songfestival

Radio 538 beweert uit een ‘betrouwbare bron’ te weten welke drie artiesten Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2024. Karsu (33), Numidia (24) en Ilse DeLange (46) werden donderdagochtend genoemd als potentiële kandidaten op de radiozender. Afgelopen vrijdag hebben deze drie zangeressen naar verluidt live moeten zingen voor de selectiecommissie, om teleurstellingen zoals eerder bij Mia en Dion te voorkomen.

Ilse DeLange spreekt Radio 538 tegen

Direct na de aankondiging op de radio liet het management van Ilse DeLange weten dat zij niet zal deelnemen aan het songfestival. Haar management benadrukte dat Ilse, hoewel elk jaar als mogelijke deelnemer genoemd, dit jaar met 100% zekerheid niet zal meedoen.

Numidia, bekend van haar deelname aan Beste Zangers, schreef haar songfestivallied samen met Douwe Bob. Haar deelname aan het Eurovisiesongfestival lijkt echter in gevaar te zijn door haar verplichtingen bij Beste Zangers Live 2024. Ook voor Karsu, die indruk maakte tijdens Beste Zangers in 2021, zou het haar eerste songfestivaldeelname betekenen.

Definitieve inzending Songfestival nog niet bekend

Ilse DeLange, eerder tweede als lid van The Common Linnets in 2014, is definitief uitgesloten van deelname. In 2019 was ze coach van de winnende Duncan Laurence en droeg ze bij aan het winnende nummer Arcade. Jacqueline Govaert, lid van de songfestivalcommissie, onthulde dat de definitieve inzending nog niet bekend is. Het Eurovisiesongfestival 2024 begint op 7 mei in Malmö.

Radio 538 meldt dat de selectiecommissie slechts drie kanshebbers heeft, wat als primeur wordt gepresenteerd door Rick Romijn. Hij verklaart dat Karsu, Numidia en Ilse DeLange de topkandidaten zijn, met de zekerheid dat een van hen Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De onthulling van de definitieve inzending wordt ergens deze maand verwacht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

2 gedachten over “Radio 538: ‘Eén van deze drie zangeressen vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *