René van der Gijp over Maxime Meiland: ‘Ziek als ze verkrachting verzint’

Maxime Meiland

In het programma Vandaag Inside bespreken de tafelheren en -dames alle actualiteiten en zo ook Maxime Meiland. Deze week kwam naar buiten dat zij beschuldigd wordt van leugens rondom haar vermeende verkrachting. René van der Gijp, een van de tafelheren van Vandaag Inside, noemt haar mentaal ziek als blijkt dat ze haar verkrachtingsverhaal heeft verzonnen. Hélène Hendriks deelt de twijfels. De dochter van de Meilandjes heeft lang gezwegen over de vermeende traumatische gebeurtenis uit haar jeugd, maar besloot erover te praten toen ze een boek te verkopen had.

Scepticisme over Maxime Meiland

Wilfred Genee, host bij het SBS-programma Vandaag Inside en collega van de Meiland-dochter, heeft ook sterke twijfels over haar verhaal. Ze staat bekend om eerdere leugens. Johan Derksen voegt eraan toe dat als de dame haar verhaal heeft verzonnen, ze “echt billenkoek verdient”. De snor vindt het schandalig. Er volgt een uitgebreide discussie, waarbij Gijp benoemt dat er ook vrienden bij waren tijdens het moment. Wilfred Genee noemt het een bizar verhaal, iets wat je niet kunt verzinnen zou je zeggen. René van der Gijp schept de mogelijkheid dat de dochter van de Meilandjes geestesziek is: “Mocht je het wel verzinnen, dan ben je ziek. Dan ben je echt ziek.”

Aan tafel bij Vandaag Inside

De beschuldigde man overweegt aan te schuiven bij Vandaag Inside, maar het programma wacht af voordat ze een beslissing nemen. Wilfred Genee heeft begrip voor de mogelijke gevolgen voor de man in kwestie en vreest dat zijn reputatie ernstig zal worden geschaad, ook op professioneel gebied. Het verhaal roept veel vragen op. Of het nu om aandachtszoekerij gaat of een werkelijk traumatische ervaring, de gevolgen lijken groot te zijn voor zowel de dochter van de Meilandjes als het vermeende slachtoffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *