Songfestival inzending Joost Klein heeft vertrouwen: ‘Ik kan niet eens zingen’

Joost Klein

Joost Klein zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Zweden. De keuze voor Joost is verrassend, gezien zijn openbare bekentenis over zijn zangkunsten. In plaats van bekende namen zoals Ilse de Lange, Karsu, of Numidia, kiest Nederland voor Joost Klein. Joost noemt zijn deelname “een droom die uitkomt” en benadrukt de eer om Nederland te vertegenwoordigen. Hij belooft zijn uiterste best te doen om het beste resultaat te behalen.

Joost Klein: ‘Ik kan niet zingen’

Ondanks Joosts eerdere bekentenis over zijn zangvaardigheden, behaalde hij succes met het nummer “Friesenjung,” een nummer 1-hit in Duitsland, Zwitserland, en Oostenrijk. Op de Belgische televisie gaf hij toe: “Ik kan niet zingen; ik ben een kunstenaar.” (Zie video onderaan dit artikel vanaf minuut 0.25)

Desondanks gelooft Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie, dat Joosts nummer ‘de grootste hitpotentie’ heeft. De song belichaamt Joosts bekende combinatie van feest en nostalgie. Twan verwacht dat de zanger met zijn creativiteit een indrukwekkende act zal neerzetten, waarmee hij Nederland en Europa positief zal verrassen.

Verrassend en fris

Zanger Jaap Reesema, lid van de selectiecommissie, deelt in De 538 Ochtendshow waarom de geboren Fries is gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij benadrukt de verrassende en frisse impact van Joosts optreden, met name op de jongere generatie. Reesema is vol lof over het geselecteerde nummer, waarbij hij aangeeft: ‘Het liedje is heel goed, het is gewoon een hit.’ Joost Klein belooft met zijn kunstzinnige aanpak en hitpotentie een opmerkelijke vertegenwoordiger te zijn op het Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *