Vermeende verkrachter doet aangifte tegen Maxime Meiland en eist een schadevergoeding

Maxime Meiland

De 28-jarige man die in de biografie van Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting heeft aangifte gedaan tegen de realityster. Zijn advocaat, Peter Schouten, bevestigt dat de man juridische stappen onderneemt en tevens eist dat de biografie uit de handel wordt genomen. Het nieuws werd voor het eerst gemeld door Story.

Maxime Meiland ontvang sommatie

De ex-bajesklant, zoals door Meiland genoemd in haar biografie, heeft de gerenommeerde advocaat Peter Schouten ingeschakeld. Schouten heeft namens zijn cliƫnt een sommatie gestuurd naar Maxime Meiland, haar uitgeverij Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf. Ze hebben tot woensdag 17.00 uur de tijd om te reageren op de gestelde eisen.

De sommatie eist niet alleen het uit de handel nemen van de biografie, getiteld “Maxime Misbruikt, ontspoord en nuā€¦ gelukkig”, maar ook een rectificatie in De Telegraaf. Schouten benadrukt dat de beschuldigingen op de achterflap van het boek en via promotie-activiteiten als ‘vals en kwaadaardig’ worden bestempeld. Volgens hem worden deze beschuldigingen gebruikt om de verkoop van het boek te stimuleren. Daarnaast eist de advocaat namens zijn cliĆ«nt materiĆ«le en immateriĆ«le schadevergoeding.

Meilandjes hebben nog niet gereageerd

In de biografie beschrijft Meiland de vermeende verkrachting en stelt dat de man haar in de bosjes trok en tegen haar wil seksueel misbruikte. De beschuldigde man ontkent dit ten stelligste en beweert dat Meiland het initiatief nam tijdens hun seksuele ontmoeting. Als reactie op de sommatie heeft de familie Meiland nog niet gereageerd.

Advocaat Schouten waarschuwt dat indien Meiland en haar mede-aangeklaagden niet voldoen aan de eisen, er een kort geding zal volgen. Meiland zelf heeft nog niet gereageerd op de aangifte.

EĆ©n gedachte over “Vermeende verkrachter doet aangifte tegen Maxime Meiland en eist een schadevergoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *