Vermeende verkrachter sleept Maxime Meiland voor de rechter: ‘Ze vroeg niet eens om hulp’

Maxime Meiland

In haar biografie beschuldigt Maxime Meiland een 29-jarige man van verkrachting. Advocaat Peter Schouten spant namens de vermeende verkrachter, en inmiddels zijn cliƫnt, een kort geding aan tegen de dochter van de Meilandjes. Dit nieuws werd bevestigd door de advocaat aan RTL Boulevard. Schouten heeft de Meilandjes een mail gestuurd waarin wordt aangekondigd dat het kort geding doorgaat, tenzij Maxime instemt met een bemiddelingstraject. De kans op overeenstemming lijkt echter klein, volgens Schouten en zijn cliƫnt.

Aangifte tegen Maxime Meiland wegens belediging

Vorige week kwam aan het licht dat de betrokken man aangifte heeft gedaan tegen Maxime wegens belediging (smaad en/of laster). De aangifte is het gevolg van Maximes biografie, waarin ze schrijft over de vermeende verkrachting. De man, die niet met naam wordt genoemd in het boek, ontkent de beschuldigingen. Zo vertelt hij over de bewuste avond waar ze met een groep gezellig samen waren. De dochter van de Meilandjes vertrok met hem naar een aparte plek, terwijl de anderen af en toe keken waar ze waren. Op geen van die momenten heeft ze om hulp gevraagd, vertelt de 29-jarige man. Hij snapt daarom niet hoe zij bij de leugens komt rondom de vermeende verkrachting. Ook andere ooggetuigen meldden zich rondom deze kwestie en bevestigen dat ze veel liegt.

De eisen: rectificatie en materiƫle vergoeding

Schouten had eerder de Meilandjes gesommeerd om alle exemplaren van Maximes boek uit de handel te halen en een rectificatie te plaatsen in De Telegraaf. Daarnaast eist de man een ‘materiĆ«le en immateriĆ«le schadevergoeding’. De Meilandjes hebben nog niet gereageerd op deze eisen. Opvallend genoeg liet Jan Dijkgraaf, de schrijver van de biografie, namens de Meiland-familie weten dat ze zich aan de gemaakte afspraken houden en deze week zouden reageren op de situatie. “Laat hem maar lekker zijn gang gaan.” zegt hij over de kwestie. De familie zal later reageren op de aantijgingen. De dochter zelf heeft zich nog niet uitgebreid uitgelaten over de kwestie, maar heeft kort iets gezegd in het radioprogramma van Frank Dane. Voor de rest blijft het even afwachten hoe dit zich verder ontwikkelt.

EĆ©n gedachte over “Vermeende verkrachter sleept Maxime Meiland voor de rechter: ‘Ze vroeg niet eens om hulp’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *