Voormalig Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell op 66-jarige leeftijd overleden

Het nieuws van het overlijden van oud-presentatrice Cilly Dartell is door haar familie bekendgemaakt. Dartell, die bekendheid verwierf als presentatrice bij programma’s als ‘Hart van Nederland‘ en ‘Shownieuws’, is op 66-jarige leeftijd overleden. De voormalige SBS6-coryfee stierf woensdagochtend in Amsterdam, omringd door haar familie en vrienden. Haar overlijden volgt op een langdurige strijd tegen longkanker, die in 2019 bij haar werd vastgesteld.

In 2019 begon Dartell een behandelingstraject met chemokuren en immuuntherapieĆ«n. Helaas bleken de behandelingen in november niet meer effectief. Dartell deelde destijds met het blad Story haar bewustzijn van haar naderende einde: “Ik weet dat ik doodga. Alleen kunnen ze niet zeggen hoe lang ik nog heb. Dat kan een maand zijn, of misschien wel twee maanden.” Het was niet de eerste keer dat Dartell met deze ziekte werd geconfronteerd, aangezien ze al in 2016 werd getroffen door longkanker.

Cilly Dartell had een indrukwekkende carriĆØre

Tussen 1996 en 2012 was Dartell het vertrouwde gezicht van ‘Hart van Nederland’ en voegde later ‘Shownieuws’ toe aan haar presentatieportfolio vanaf 2003. Haar media-invloed strekte zich uit over verschillende platforms, zoals Radio 1 en Radio 2, en diverse televisieprogramma’s van de AVRO. Voordat Dartell de televisiewereld betrad, schitterde ze tussen 1974 en 1990 op de planken in de theaterwereld en had ze prominente rollen in musicals zoals ‘De dader heeft het gedaan’ en ‘Grease’.

Naast haar succesvolle carriĆØre was Dartell sinds 1985 getrouwd en woonde ze een periode in de Verenigde Staten, in de staat Florida. Ze laat haar partner Jan en twee zoons achter. In 2020 deelde Dartell publiekelijk dat longkanker opnieuw bij haar was vastgesteld, nadat ze eerder in 2016 met de ziekte te maken had gehad.

Een glimlach op het einde

In een recent interview benadrukte Dartell dat ze met tevredenheid op haar leven terugkeek: “Ik heb gedaan wat ik wilde doen en wilde bereiken. We hebben twee fantastische jongens op de wereld gezet, die zich heel goed redden en volkomen zelfstandig zijn. Dat geeft heel veel rust. Ik kan met een grote glimlach terugkijken.”

Met het overlijden van Cilly Dartell verliest de Nederlandse media een geliefde en ervaren persoonlijkheid die haar stempel heeft gedrukt op zowel televisie als theater. Haar nalatenschap zal herinnerd worden door velen die ze heeft geĆÆnspireerd en geraakt tijdens haar opmerkelijke carriĆØre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *