Vriend van Def Rhymz heeft een niet zo prettige boodschap voor Marieke Elsinga

Def Rhymz, een legendarische rapper, overleed eerder deze week, wat bij velen herinneringen opriep aan zijn optredens. Gelukkig kan de laatste wens van Dennis Bouman, zoals hij echt heette, in vervulling gaan. Vrijdag sprak hij zijn verlangens uit, waaronder zijn wens om begraven te worden in zijn geboorteland Suriname. Zijn familie startte een crowdfundingsactie omdat er geen geld meer was vanwege zijn chronische hartfalen en het ontbreken van verzekeringen. Dit resulteerde in oplopende (medische) kosten voor hem en zijn familie.

Helaas werd het nieuws van Def Rhymz’ overlijden overschaduwd door een ongepaste grap van Marieke Elsinga tijdens een radiouitzending. Ze maakte een opmerking over het nummer “Schudden”, waarin de tekst “Zak, zak, zak” voorkomt, en vroeg zich af of die tekst te horen zou zijn tijdens het zakken van de kist van de rapper. Deze smakeloze opmerking heeft veel kritiek ontvangen, waaronder van Agosu Bomani, een voormalig lid van Def Rhymz’ rapgroep Supersonic Cru, die een boodschap voor Marieke opnam.

Marieke heeft sindsdien haar excuses aangeboden, maar sommigen vinden dit niet voldoende. Yvonne Coldeweijer bijvoorbeeld, veroordeelt de opmerking van Marieke als respectloos en laag. Naast de berispingen heeft Marieke ook een angstaanjagende videoboodschap ontvangen van Agosu Bomani, waarin hij zijn ongenoegen uit over haar grap. Met een dreigende ondertoon zal deze boodschap Marieke wellicht nog wel even achtervolgen.

@agosu.bomani #voorjou @Marieke Elsinga #suriname #defrhymz #straat #rotterdam #viraal #voorjoupagina #radio538 #radio #viraal ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Op Instagram heeft Marieke Elsinga nu haar excuses aangeboden overigens:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *