‘Vrouwen’ voetbalteam met 5 transgenders wint alle wedstrijden op Australisch voetbaltoernooi

Een amateurvoetbalteam uit Sydney, Australië genaamd de Flying Bats, heeft voor opschudding gezorgd door deel te nemen aan een vrouwenvoetbaltoernooi en alle wedstrijden te winnen, waarbij ze een prijs van $1.000 in de wacht sleepten. Het opmerkelijke aan dit team is dat het maar liefst vijf transgendervrouwen in de gelederen heeft, wat tot verhitte debatten heeft geleid over inclusie in de sport.

Het team, dat bekend staat als de grootste LGBTQIA+ vrouwen- en non-binaire voetbalclub ter wereld, heeft zijn dominantie getoond in de Beryl Ackroid Cup, een vier weken durende competitie. Met overtuigende resultaten hebben ze vrouwelijke tegenstanders met gemak verslagen, waarbij één van de transgendervrouwen zelfs zes doelpunten scoorde in een 10-0 overwinning.

Het succes van de Flying Bats heeft echter tot protesten geleid van ouders van tegenstanders, die uit onvrede hun dochters thuis houden wanneer ze tegen dit team moeten spelen. Ze eisen een aparte competitie voor transgenders of willen dat ze deelnemen aan gemengde competities. Deze ouders betogen dat hun dochters zich hebben ingeschreven om tegen andere vrouwen te spelen en niet om in een gemengde setting te spelen.

De voorzitter van de Flying Bats, Jen Peden, verdedigt de deelname van de transgendervrouwen en stelt dat ze het recht hebben om deel te nemen omdat ze zich identificeren als vrouwen. Ondanks het protest hebben zowel de Australische voetbalbond als Pride Football Australia hun steun uitgesproken voor het team en benadrukt dat inclusie van groot belang is in de sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *