Zus Thijs Römer blijft haar broer ondanks zedenzaak steunen: ‘Familie is familie’

Thijs Römer

Ondanks de recente veroordeling wegens grensoverschrijdend gedrag met minderjarige meisjes, blijft blijft zus Nienke haar broer Thijs Römer onvoorwaardelijk steunen. In een openhartig interview met Weekblad Weekend spreekt ze over de complexiteit van de situatie en de steun binnen de familie.

Familieband onwankelbaar

Na de veroordeling tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur, heeft Thijs Römer besloten in hoger beroep te gaan. Zijn zus, Nienke Römer, doorbreekt nu het stilzwijgen. “Familie is familie, en uiteindelijk steun je elkaar,” benadrukt ze. Ondanks de ernst van de aanklachten blijft Nienke onvoorwaardelijk achter haar broer staan. Ze erkent de complexiteit van de situatie en benadrukt hoe dergelijke gebeurtenissen juist de kracht van het familiegevoel kunnen tonen.

Liefdevolle band en de kracht van het gezin

In het interview benadrukt Nienke de sterke band die ze met Thijs deelt. “We hebben een goede band. We gaan elkaar niet de les lezen,” vertelt ze. Ze focust zich liever op de positieve aspecten van Thijs en onderstreept dat iemands slechtste daden niet de volledige persoonlijkheid definiëren. “Iemand is niet het lelijkste wat hij doet. Dat is niet wie diegene is; dat is één van de dingen die diegene heeft gedaan,” voegt ze toe. Nienke benadrukt ook de stevigheid van hun gezinsbasis te midden van deze moeilijke periode.

Verdrietige scheiding en nieuwe relatie Thijs Römer

De zedenzaak heeft niet alleen gevolgen voor Thijs Römer, maar ook voor zijn relatie met Igone de Jongh, die inmiddels gescheiden zijn. Nienke deelt haar verdriet over deze scheiding, vooral omdat ze zelf weet hoe het is om een kind van gescheiden ouders te zijn. Wat betreft geruchten over een nieuwe relatie met influencer Noor de Groot, blijft Nienke terughoudend. Hoewel ze dit niet kan bevestigen, ontkent ze het ook niet. Opvallend is dat ze Noor de Groot nog niet heeft ontmoet.

Het hoger beroep in de zedenzaak staat gepland voor 18 april, waardoor de familie Römer nog in afwachting is van verdere ontwikkelingen in deze ingrijpende situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *