Dit is de bloedmooie vriendin van 3x3 basketballer Worthy de Jong

Sport
dinsdag, 06 augustus 2024 om 12:22
worthy de jong
Worthy de Jong is sinds gisteravond de basketball-held van Nederland. Dankzij zijn tweepunter in de allerlaatste seconde van de Olympische finale tegen gastland Frankrijk behaalden de Nederlandse 3x3 basketballers een gouden medaille. 
Zijn vriendin heet Janis Boonstra en ook zij is een 3x3 basketbalster. Met het Nederlands team wist zij zich in tegenstelling tot de mannen helaas niet te kwalificeren voor het Olympisch toernooi in Parijs. Janis is lyrisch over haar vriend.
"Hij is de beste speler van de hele wereld. Hij behoorde tot de beste drie, maar hij is de nummer 1, dat blijkt nu wel", zei Boonstra (27) net naast het stadion op het Place de la Concorde. "Hij kan zoveel, hele mooie dingen en ook achteloos. En dat heeft hij nu aan de hele wereld laten zien."

'Worthy de Jong moet nog maar even doorgaan'

"Het heeft allemaal zo moeten zijn. Eigenlijk was het ook een slordig schot en ik dacht dat hij er niet in zou gaan. Ik denk dat mensen over de hele wereld de sport gaan waarderen. Ik hoop dat Worthy doorgaat. Hij is 36, maar als hij zo speelt, dan moet hij nog maar even doorgaan."
Na de spectaculaire overwinning op Frankrijk haalde Worthy de Jong nog een bijzonder sieraad tevoorschijn uit één van zijn sokken. Tegenover de camera's van het aanwezige Eurosport verklaarde hij deze actie.
“Ik heb het van mijn vriendin gekregen. Ik draag het altijd bij me. Dit is voor hen alle vier." Over de gewonnen wedstrijd zei hij nog: "We staan achter, maar we geven niet op. We zijn moe, maar ik zeg altijd: je hart is nooit moe.”
Zoals gezegd won Oranje gisteren een gouden medaille op de Olympisch Spelen in Parijs. De Nederlandse 3x3 basketballers wonnen in de finale met 18-17 van Frankrijk. Daarmee behalen Worthy de Jong en zijn teamgenoten Jan Driessen, Dimeo van der Horst en Arvin Slagter de eerste Nederlandse medaille ooit in het basketbal. Check hieronder de samenvatting van de bloedstollende finale: